Protest radio stanica bez dozvole

Grupa od desetak radio stanica koje u Beogradu emituju program bez dozvole Republičke radiodifuzne agencije (RRA) po

11. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Grupa od desetak radio stanica koje u Beogradu emituju program bez dozvole Republičke radiodifuzne agencije (RRA) pozvaće u utorak 12. decembra građane na protestni skup na Trgu Republike i šetnju do sedišta RRA u Čika Ljubinoj ulici. Ovo za Danas tvrdi Predrag Milošević iz Kriket radija, uz ogradu da policija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova, treba da dozvoli najavljeno okupljanje.
Ranije je objavljeno da grupa od osam radio stanica emituje svakodnevno dva sata programa u kome protestuju protiv odluka RRA. Reč je o stanicama među kojima su Radio 24, Hit, OK, Kontakt, Roda i Balkan. Milošević posebno ističe i da u protestu učestvuje romski radio Khrlo e Romengo, a da se upravo uključio i Glas crkve iz Valjeva, čiji se program takođe čuje u Beogradu.
Upitan šta je njihov zakonski argument protiv odluka RRA, prema kojima je konkurs za region glavnog grada završen, frekvencije podeljene, a preostale stanice ilegalne, Milošević odgovara da Agencija stalno različito tumači zakone i svoja dokumenta.
– U Strategiji razvoja radiodifuzije koju je izradila RRA navodi se da se sve stanice koje imaju jednu lokaciju, emituju se na jednoj frekvenciji i sa jednim predajnikom smatraju lokalnim do kraja konkursa – tvrdi Milošević.
Podsećamo da konkurs za lokalne frekvencije u Srbiji nije još raspisan, i da sleduje tek posle upravo raspisanog konkursa za regionalne stanice (van Beograda), koji će trajati više meseci.

Print Friendly, PDF & Email