Omogućiti nesmetano emitovanje

Potpredsednik Republičke radio difuzne agencije(RRA) Aleksandar Vasić rekao je večeras da svaki medij koji je dobio

06. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Potpredsednik Republičke radio difuzne agencije(RRA) Aleksandar Vasić rekao je večeras da svaki medij koji je dobio dozvolu na javnom konkursu ima garancije da će te frekvencije biti zaštićene i da će moći da emituje program nesmetano. Vasić je za agenciju Beta rekao da je posao Republičke radiodifuzne agencije(RATEL) i RRA da emiterima omogući nesmetano emitovanje. On je naveo da ne zna kakve poteškoće Televizija B92 ima prilikom emitovanja programa, ni kakvi su razlozi za smetnje u emitovanju. “Sve što se odnosi na tehničke parametre je u domenu RATEL-a, koji time treba da se bavi”, rekao je Vasić.
Komentarišući to što je B92, kao jedan od razloga za smetnje naveo da program emituju i stanice koje nemaju dozvolu za rad, Vasić je rekao da je to veoma moguć razlog. “Sve ima svoju zakonsku proceduru i zakonski postupak, RRA ne može da žuri, niti da uradi bilo šta mimo zakona, ali će procedura isključenja onih koji emituju bez dozvole biti sprovođena kontinuirano”, objasnio je Vasić. On je kazao da, kada se raščisti etar niko od “piratskih stanica” neće ometati B92, dodajući da nije bilo sličnih pritužbi drugih stanica sa nacionalnom pokrivenošću.
Televizija B92 saopštila je danas da u različitim delovima Srbije građani imaju poteškoća pri prijemu signala a da je razlog, nekvalitetna mreža sa nacionalnim pokrivanjem koja je toj televiziji dodeljena. U saopštenju se dodaje, da problem predstavljaja i to što stanice koje nemaju dozvolu za rad i dalje emituju program, kao i da dodeljene frekvencije nisu dovoljno usklađene sa susednim zemljama, a da je emisiona tehnika u prilično lošem stanju. B92 je saopštila da se smetnje pri prijemu signala javljaju u Beogradu, Lazarevcu, Aranđelovcu, Valjevu i nekim delovima Vojvodine.

Print Friendly, PDF & Email