OEBS dodelio nagrade Ličnost godine

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je danas nagrade Ličnost godine načelniku Srednje škole unutrašnih poslova, vojvođa

13. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je danas nagrade Ličnost godine načelniku Srednje škole unutrašnih poslova, vojvođanskom ombudsmanu, savetnici u ministarstvu prosvete i sporta, novinaru Bi-Bi-Sija (BBC) i direktoru muzeja “Nikola Tesla”, saopštio je OEBS. Misija OEBS-a u Beogradu dodelila je nagrade pojedincima koji u svom radu podržavaju vredenosti OEBS-a. Nagrade su dodeljene iz oblasti sprovođenja zakona i vladavine prava, demokratizacije, medija, ekonomije i zaštite životne sredine. Svaki od laureata primiće nagradu u vrednosti od 2.000 evra, koju će preusmeriti školi ili instituciji koja je doprinela njihovom profesionalnom razvoju.
Dragić Josifović, načelnik Uprave za stručno obrazovanje, osposobljavanje, usavršavanje i nauku pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, nagrađen je za doprinos transformaciji Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj kamenici pri Centru za osnovnu policijsku obuku, kojoj će preusmeriti nagradu.
Petar Teofilović, ombudsman autonomne pokrajine Vojvodine, nagrađen je za borbu protiv kršenja ljudskih prava. On će svoju novčanu nagradu proslediti Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu.
Biljana Stojanović, savetnica u Ministarstvu prosveta i sporta, nagrađena je kao promoter razumevanja i dijaloga među različitim kulturama. Gospođica Stojanović preusmerila je novčani deo svoje nagrade osnovnoj školi “Marija Bursać” u Beogradu.
Đorđe Vlajić, dopisnik Bi-Bi-Sijevog servisa na srpskom, nagrađen je kao najbolji primer profesionalnih i etičkih standarda koje OEBS promoviše: sloboda izražavanja, tolerancija, pravednost i tačnost. Novčane nagrada ide Fakultetu političkih nauka.
Vladimir Jelenković, direktor Muzeja “Nikola Tesla” u Beogradu, nagrađen je za svoj istaknutu rad u promovisanju dostignuća jednog od najvećih naučnika modernog doba, Nikole Tesle, preteče današnjeg koncepta energetske bezbednosti. On će novčani deo svoje nagrade dodeliti Petoj beogradskoj gimnaziji.

Print Friendly, PDF & Email