Odloženo suđenje za iseljenje NUNS-a

Suđenje po tužbi Udruženja novinara Srbije (UNS) koje zahteva iseljenje Nezavisnog udruženja novinara Srbje (NUNS)

26. Dec 2006

Reading Time: 2 minutes

Suđenje po tužbi Udruženja novinara Srbije (UNS) koje zahteva iseljenje Nezavisnog udruženja novinara Srbje (NUNS) iz zgrade u Resavskoj ulici u Beeogradu, danas je odloženo za 6.februar 2007. godine. Suđenje je odloženo kako bi se pravni zastupnik UNS-a upoznao i izjasnio o novim dokumentima koje je podneo NUNS a među kojima su, između ostalog, priloženi i uredno plaćeni računi za komunalije za prostorije koje to uduženje novinara koristi. Na novom ročištu biće saslušani zakonski zastupnici dva udruženja predsednica NUNS-a Nadežda Gaće i predsednik UNS-a Nino Brajović.
Advokat NUNS Gordana Mihajlović danas je ponovila da oni osporavaju navode u tužbi UNS da su u zgradu u Resavskoj ulici ušli po izvršenju privremenih mera i ističu da su se uselili po pozivu koje im je 12. oktobra 2000. godine uputio tadašnji sekretar UNS-a. Kako su istakli, NUNS je pozvan da koristi prostorije bez nakande a nije potpisan ni ugovor o zakupu. U UNS-u ne osporavaju da je to pismo postoji ali navode da se radi o dopisu neolašćenog lica jer je jedino Skupština UNS-a ovlašćena da raspolaže nepokretnom imovinom a ona nije odobrila korišćenje prostorija. Krajnje je vreme da se stavi tačka na nepravdu da NUNS u Resavskoj u Domu novinara ima status podstanara. Mi nećemo biti podstanari i uverena sam da ćemo to dokazati na sudu, izjavila je predsednica NUNS-a Nadežda Gaće.
Predsednik UNS-a Nino Brajović rekao je novinarama da je dopis na koje se pooziva NUNS, dalo “neovlašcehno lice, pod pritiskom”, i da pismo ne predstavlja nikakav ugovor niti bilo kakvu obligaciju između dva novinarska udruženja po pitanju korišćenja prostora u Resavskoj ulici. “Nesporno je da NUNS može da koristi jedan sprat u Domu novinara. Ono što smo mi sporili je ‘pravno i policijsko nasilje’ preko kojeg je sprovedeno useljenje NUNS-a”, kazao je on i dodao da je to udruženje voljno da uz “simboličku nakanadu” omogući NUNS-u korišćenje prostora.
Suđenje se vodi pred Trećim opštinskim sudom u Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email