MTS startuje 15. januara

Muzička televizija Srbije (MTS) 15. januara sledeće godine počeće emitovanje 24 časovnog programa putem satelita i k

21. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Muzička televizija Srbije (MTS) 15. januara sledeće godine počeće emitovanje 24 časovnog programa putem satelita i kablovskih sistema u regionu i delovima sveta. Direktor MTS-a Bane Antović rekao je agenciji Beta da su većina voditelja nove televizije mlada i nepoznata lica, studenti novinarstva, filologije ili umetničkih fakulteta primljeni posle nekoliko audicija i kastinga. Svega nekoliko poznatih ličnosti iz sveta muzike, glume i sličnih medija biće angažovani za neke udarne emisije ili noćni program, ali Antović za sad nije želeo da otkriva o kojim imenima se radi. “MTS nije plej lista ili džuboks. Biće tu dosta muzičkih dokumentaraca, muzički informativni program, šou program, muzički rialiti program, ali i filmovi koji se bave muzikom, od mjuzikla do nekih eksperimentalnih autorskih filmova”, najavljuje Antović.
Noseći deo programa MTS-a biće savremena pop i rok muzika, u odnosu 80 odsto za domaću, a 20 odsto za stranu scenu, ali i u tom segmentu naglasak neće biti na anglosaksonskoj muzici, već regionalnoj i evrpskoj sceni. “Biće tu i klasične muzike i izvorne etno muzike. Radili smo zanimljiv projekat ‘Jeka’ – Jugoslovenski etno prostor, što je na drugačiji način viđenje tradicionalne srpske muzike. Ono što se zove pežorativno turbo folk, teško može da se nađe u našoj programskoj šemi”, ističe Antović.
MTS će od 31. decembra do 15. januara emitovati novogodišnji, eksperimentalni program, u okviru kojeg će dati rekapitulaciju domaće scene u 2006. godini, uz dosta spotova koje su izvođači snimili u studiju MTS-a na Novom Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email