Gašenje beogradskih emitera bez dozvole

Gašenje radio i televizjskih stanica u Beogradu koje nemaju dozvolu za rad i koje ne postupe u skladu sa rešenjem o zabra

06. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Gašenje radio i televizjskih stanica u Beogradu koje nemaju dozvolu za rad i koje ne postupe u skladu sa rešenjem o zabrani emitovanja koje su izdale Republička agencija za telekomunikacije( RATEL) i Republička radiodifizna agencija (RRA)trebalo bi da počne sledeće nedelje. Kako je agenciji Beta danas rečeno u RATEL-u, njihove nadležne službe će u petak, 8.decembra, proveriti koliko stanica, i posle isteka roka od osam dana propisanog rešenjem, ilegalno radi. Nakon provere, trebalo bi da zasedaju Upravni odbori RATEL-a i RRA koji će doneti odluke o prinudnom gašenju stanica koje bi trebalo da počne od ponedeljka 11. decembra. U RATEL-u nisu mogli da preciziraju koliko stanica je do sada prestalo da emituje program.
RRA i RATEL su 29. novembra uputile rešenja o zabrani emitovanja za 33 radija i osam televizija koje na konkursu nisu dobile dozvolu. Ta rešenja su doneta na osnovu zakona o radiodifuziji i o telekomunikacijama, koji zabranjuju emitovanje programe bez dozvole. Agencije su izrazile očekivanje da će emiteri postupiti u skladu sa rešenjem i prestati da ilegalno emituju program jer ih u suprotnom, pored pečaćenja emisione tehnike, očekuju i dvostruke prekršajne prijave. Predviđene su novčane kazne od 50.000 dinara za odgovorno lice do milion dinara za pravno lice.

Print Friendly, PDF & Email