Anketa magazina Status

Jugoslav Ćosić, urednik i autor emisije „Poligraf“, u tradicionalnoj novogodišnjoj anketi magazina STATUS „Sedma s

22. Dec 2006

Reading Time: < 1 minute

Jugoslav Ćosić, urednik i autor emisije „Poligraf“, u tradicionalnoj novogodišnjoj anketi magazina STATUS „Sedma sila o sebi“, izabran je za novinara godine. Prošlogodišnja „pobednica“ u ovoj kategoriji Brankica Stanković – autorka emisije Insajder – našla se na drugom mestu, dok je nešto manje glasova kolega dobio Filip Švarm, odgvorni urednik nedeljnika Vreme. U anketi je učestvovalo više od sto novinara iz velikog broja redakcija, koji su za najbolje tekstove izabrali one koje su pisali, najpre, Teofil Pančić, a potom Dragoljub Petrović i Dragoljub Žarković.
Za najbolje dnevne novine proglašen je Blic, koji po oceni novinara prednjači u sažetosti, informativnosti i čitljivoti, a za njim slede Politika i Danas. Ova anketa, iz godine u godinu, pokazuje da periodične novine: Vreme, na prvom mestu, onda NIN, pa Status čvrsto drže vodeće pozicije u svojoj kategoriji.
Kad je reč o elektronskim medijima, i ove godine B92 je neprikosnoven. Ova medijska kuća „pokupila“ je sva prva mesta. U kategoriji „najbolja TV stanica“ slede je RTS i Studio B, dok su u kategoriji „najbolja radio-stanica“ za njom Radio Beograd i radio 202. Međutim, kad je reč o najboljoj TV i radijskoj emisiji, kao i TV licu godine – nema konkurenata. Tu su se, redom, našli: Utisak nedelje, Poligraf i Insajder, potom, Dizanje, Peščanik i Kažiprst i Nikola Đuričko, Jugoslav Ćosić i Goran Dimitrijević.

Print Friendly, PDF & Email