Obezbediti izvršenje odluka Poverenika

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad saglasili su se d

22. Nov 2006

Reading Time: < 1 minute

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Hans Ola Urstad saglasili su se danas da je neophodno uraditi mnogo više kako bi se obezbedilo izvršenje odluka Poverenika. Kako je saopšteno iz Šabićevog kabineta, njih dvojica su razgovarali o dosadašnjim rezultatima u primeni Zakona i ustavnim odredbama kojima se garantuje slobodan pristup informacijama.
Puna saglasnost je postignuta i u pogledu značaja brzog donošenja i implementacije savremenih zakona o klasifikaciji poverljivih podataka i zaštiti podataka o ličnosti, dodaje se u saopštenju izdatom nakon sastanka. “Misija OEBS-a je i do sada pružala značajnu pomoć i podršku u implementaciji Zakona u slobodnom prisatupu informacija od javnog značaja. Veoma je dobro i važno što je ambasador Urstad i danas potvrdio bezrezervnu spremnost Misije OEBS-a da nastavi da daje podršku u ostvarivanju slobode pristupa informacijama u našoj zemlji”, navodi Šabić u saopstenju.

Print Friendly, PDF & Email