Dodeljene nagrade UNICEF-a

Novinar nedeljnika “Vreme” Momir Turudić i novinarka RTV Majdanpek Danijela Ivanković dobitnici su na

20. Nov 2006

Reading Time: < 1 minute

Novinar nedeljnika “Vreme” Momir Turudić i novinarka RTV Majdanpek Danijela Ivanković dobitnici su nagrade za najbolje izveštavanje o deci i dečjim pravima koju dodeljuje Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF). Kako je danas saopšteno iz beogradskog “Medija centra”, gde je priznanje uručeno dobitnicima, Turudić je nagradu dobio za tekst “Dug put do ljudi” koji je objavljen u “Vremenu” 4. maja 2006. godine.
Ivankovićeva je nagrađena u kategoriji elektronskih medija, za emisiju “Nešto kao priča” koja je prikazana krajem februara 2006. godine na TV Majdanpek. Žiri je Turudiću dodelio priznanje, procenivši da će “nagrađena priča i njoj slične podstaći promenu diskriminatorskih obrazaca ponašanja u društvu i doprineti da se preduzmu mere za rešavanje ovakvog stanja”, navodi se u saopštenju “Medija centra”. Autor je, kako se u saopštenju navodi, na posvećen način posmatrao prilike u kojima žive romska deca i zajednice kojima pripadaju.
Danijela Ivanković je nagrađena za emisiju o nasilju u jednoj porodici – između maćehe i posinka – koje je sprovođeno brutalnim premlaćivanjem, ranjavanjem, izgladnjivanjem, prisiljavanjem na krađu i težak rad. U priči Ivankovićeve dočarana je “slepoća (dečakovog) oca i licemerna pasivnost okoline koja sve vidi a pravi se da ništa ne vidi”, navodi se u saopštenu.

Print Friendly, PDF & Email