Uskoro kreće TV Avala

Direktor projekta tv „Avale” Stanko Crnobrnja rekao je Tanjugu da će ta nova televizija biti spremna da u zakons

09. Aug 2006

Reading Time: 2 minutes

Direktor projekta tv „Avale” Stanko Crnobrnja rekao je Tanjugu da će ta nova televizija biti spremna da u zakonskom roku počne sa radom, a da će budući tim biti osposobijen za rad na „digitalnoj producentskoj televiziji”. Komunikolog i poznati televizijski reditelj i producent Crnobrnja, koji je do sada „postavio” RTV „Atlas” u Podgorici i dve TV mreže, IN TV i „Novi Treći kanal”, potvrdio je da se intenzivno radi na formiranju stručnog tima, dok se čeka da im Republička radiodifuzna agencija (RRA) izda jedinstvenu dozvolu za emitovanje programa. ,,TV `Avala` će početi da emituje program za 60 ili 90 dana, od momenta kada Republička radiodifuzna agencija zvanično izda dozvole za emitovanje, što zavisi od izgleda izmena i dopuna Zakona o radiodifuziji, posle narednog zasedanja Skupštine Srbije”, rekao je Crnobrnja. On ističe da je cilj stvaranje producentske televizije, gde zvanje urednika, u klasičnom smislu, i ne postoji, a prema njegovoj oceni malo je urednika, koji su
spremni da se uhvate u koštac sa tako definisanim ulogama. „Radimo na tome da, upravo za takve uloge, osposobimo ljude koje već imamo u timu”, rekao je Crnobrnja i dodao da se u tom timu nalazi i nekadašnji glavni i odgovorni urednik IV ,,Politika” Vladan Alimpijević, koji je došao u tu kuću kao urednik.
Prema rečima Crnobrnje urednici će morati da imaju kombinaciju kreativnih, tehnoloških, organizacionih i finansijskih talenata. On jerekao da nema bojazni oko angažovanja buduće radne snage, jer na tržištu rada ima sasvim dovoljno novinara, koji su ujedno i članovi brojnih novinarskih udruženja, a ncće biti izuzeti ni novinari koji su radili na BK TV. Crnobrnja je zaključio da stvara „koncept savremene, digitalne televizije, koja jc okrenuta pozitivnim stranama života, i lepšem licu ove zemlje. Televiziju koja je elegantna i kulturna, brza i vedra, zabavna i duhovita, otvorena ka svetu, interaktivna, neopterećena i sačuvana od svega onog što se zove `nepodnošljivo ponavljanje istog`”.

Print Friendly, PDF & Email