Oprečno o Bebinim psovkama

Suđenje po privatnoj tužbi i protivtužbi glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Slobodana Reljića i Vladimira

16. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Suđenje po privatnoj tužbi i protivtužbi glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Slobodana Reljića i Vladimira Popovića Bebe zbog incidenta koji se dogodio između okrivljenih u toku parničnog postupa 27. jula 2003. godine, nastavljeno je juče saslušavanjem svedoka. Reljić je tužio Popovića zbog kako je naveo u tužbi “ugrožavanja sigurnosti”, jer ga je kao sekretar biroa za komunikacije, koji je imao “posebnu društvenu moć” u toku pretresa opsovao i uvredio, a on mu je uzvratio podnošenjem protivtužbe kojom ga okrivljuje za klevetu.
Sudija Gordana Komnenić, koja je tada saslušavala stranke, izjavila je juče da nije čula psovanje u sudnici, jer je u tom trenutku diktirala zapisnik, a pažnju joj je skrenuo Reljićev punomoćnik Slobodan Šoškić upozoravši je da Popović vređa njgovog klijenta.
Iako je sudnica bila puna novinara, ona je pitala samo članove svog veća o tome šta se dogodilo i zapisnički konstatovala intervenciju Šoškića, kao i da je “neko nekom nešto rekao”, ne istražujući dalje šta se dogodilo.Kolumnista dnevnog lista “Danas” Ivan Džidić izjavio je na ročištu kako je čuo da Popović Reljiću psuje mater, ali da smatra da je to izgovorio u “afektu i nesvesno, jer je bio isprovociran”. On je kazao da je novinar NINa Slobodan Ikonić, za koga Popovićeva odbrana tvrdi da je lažni svedok, tog dana bio u sudnici, dok su novinari Igor Piper i Ivana Stanisavljević tvrdili suprotno, kazavši da Ikonić nije bio u sudnici, kao i da nisu čuli Popovića da psuje. Popović, koji u to vreme više nije bio sekretar biroa za informacije, podneo je 2003. godine tužbu za naknadu štete protiv NIN-a i novinarke Marijane Milosavljević, zbog spornog teksta objavljenog u tom nedeljniku, ali je tužba kasnije odbijena kao neosnovana.
Suđenje će biti nastavljeno 12. septembra iznošenjem završnih reči.

Print Friendly, PDF & Email