Ljut zbog naslovne strane

Od kada je posle višednevnog odsustva gradonačelnik Smiljko Kostić svratio u Niš, ne prestaje sa napadima na “Narodne

23. Jun 2006

Reading Time: < 1 minute

Od kada je posle višednevnog odsustva gradonačelnik Smiljko Kostić svratio u Niš, ne prestaje sa napadima na “Narodne novine”. Posle najave da će tražiti da grad prestane sa finansiranjem ovog najstarijeg niškog dnevnog lista, Kostić je juče izjavio i da će insistirati na smeni njegovog direktora Bobana Stojanovića i glavnog i odgovornog urednika Olivere Panajotović.
Iako nijednom odlukom nije propisano da grad mora dati saglasnost na izmenu dizajna “Narodnih novina” i štampanje grba, gradonačelnik ipak tvrdi da je uređivački tim to morao da učini.
– Gledajući prvu stranu, “Narodne novine” više nisu niške novine – rekao je novinarima Kostić. – One sa istim nazivom mogu biti i u Beču. Ako žele da budu niške, da se finansiraju iz budžeta, one će morati da poštuju neka pravila.
Zbog toga što ni direktor ni urednik ne rade to što treba, gradonačelnik je kazao da se moraju smeniti sa svojih funkcija. Ovu inicijativu urednik Olivera Panajotović nije želela da komentariše.
– Dok grad tone i postaje palanka zbog brojnih problema, haosa u saobraćaju i zbog toga što se još ne zna gde su pare od privatizacije, Smiljku Kostiću je izgleda jedino važno kako izgleda naslovna strana “Narodnih novina” – istakla je Panajotović. – Ali ako je tako, ja sam onda jako počastvovana. Ukoliko gradonačelnik želi da ima uticaja na kreiranje novina, neka napravi bilten koji će grad da finansira, a za urednika postavi svog pomoćnika Ristu Bukvića.

Print Friendly, PDF & Email