Potreban glavni urednik TV Apolo

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i predstavnici Televizije Apolo zaključili su danas da je neophodno raspisa

13. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković i predstavnici Televizije Apolo zaključili su danas da je neophodno raspisati konkurs za glavnog i odgovornog urednika te gradske medijske kuće, jer ga ona već duže vremena nema. Novinarke Irena Grubišić, Staša Keneški i Tatjana Popov razgovarale su sa gradonačelnicom i o drugim problemima u TV Apolo, uključujući slobodu izveštavanja i rešavanje finansijskih problema, saopštila je informativna redakcija gradske stanice. Gojkovićeva je rekla da nema pravo da utiče na uređivačku politiku te kuće, ali da “ima pravo da se složi s novinarima u tome da je slobodno informisanje građana njihov najvažniji zadatak”.
Vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika TV Apolo je direktor te kuće Saša Adamović, koga su novinari u nedavnom pismu Gojkovićevoj, kojim su i zatražili razgvor s njom, optužili za “beskrupuloznu cenzuru”. Direktor Adamović nije želeo da komentariše navode novinara.
TV Apolo od decembra prošle godine, kada je imenovano novo rukovodstvo, potresaju afere.
Mnogi novinari optuživali su Adamovića da vrši pritisak na njih i da se po ideološkoj osnovi obračunava sa neistomišljenicima, preteći im, terajući ih da napuste televiziju i deleći im otkaze. Protiv Adamovića su nedavno održani i protesti ispred zgrade televizije, a demonstranti su ga optužili da je autor antisemitskih, rasističkih, nacionalističkih i fašističkih izjava i napisa.
Adamović je na mesto direktora TV Apolo imenovan kao kadar Srpske radikalne stranke, čiji je visoki funkcioner i Maja Gojković.

Print Friendly, PDF & Email