Počela novinarska radionica

Četvorodnevna radionica namenjena novinarima iz Vojvodine u organizaciji Balkanske istraživačke mreže, počela je

30. May 2005

Reading Time: < 1 minute

Četvorodnevna radionica namenjena novinarima iz Vojvodine u organizaciji Balkanske istraživačke mreže, počela je danas u Novom Sadu. Pored ostalih, novinarima će danas predavanje održati i poznati britanski novinar i dugogodišnji izveštač sa Balkana Tim Džuda (Tim Judah).
Kako su objasnili organizatori, radionica je početak tromesečnog višeg novinarskog kursa koji će pohađati deset mladih novinara iz medijskih kuća iz cele Vojvodine. Kurs se odvija u sklopu trogodišnjeg projekta te organizacije za obuku o izveštavanju o manjinama, koji finansira ambasada Velike Britanije u Beogradu.
Novinari iz Velike Britanije i Rumunije održaće predavanja o pisanju reportaža, analizi vesti i izveštavanju o razlicitosti, a polaznici kursa moći će da razmene iskustva i s domaćim gostujućim predavačima, kao i iz Sjedinjenih Američkih Država. Polaznici kursa imaće obavezu da pripreme seriju članaka, sa fokusom na Vojvodinu, koji će biti publikovani u Izveštaju o balkanskoj krizi u izdanju londonskog Instituta za izveštavanje o ratu i miru.
Taj Institut je nedavno ustanovio Balkansku istraživačku mrežu kao mrežu lokalnih nevladinih organizacija u regionu, a primarni cilj te organizacije je jačanje istraživačkog novinarstva na Balkanu. Radionica se održava u prostorijama Novosadske novinarske škole.

Print Friendly, PDF & Email