Novi crnogorski list – Republika

U Podgorici je danas izašao prvi broj lista “Republika”, koji je nastavio tradiciju nedavno ugašenog li

06. Sep 2004

Reading Time: < 1 minute

U Podgorici je danas izašao prvi broj lista “Republika”, koji je nastavio tradiciju nedavno ugašenog lista “Publika”. “Republiku” izdaje preduzeće “Milenijum”, ista firma koja je izdavala “Publiku”. Veći broj novinara prethodnog lista nastavio je rad u redakciji novih novina, čiji je direktor i glavni i odgovorni urednik Aleksandar Eraković, donedavno urednik u podgoričkoj Televiziji “In”.
Izvršni direktor preduzeća “Milenijum” je Roman Filatov, pošto je tu firmu kupila kompanija “Hadiflake LTD”. Eraković u uvodniku prvog broja “Republike” konstatuje da je crnogorsko medijsko tržište premalo za tri novine “plus beogradski paket”, ali da ima mesta i za novi list, jer će, kako je ocenjeno, tržište garantovati njegov kvalitet.
“Crnogorska javnost prosto vapi za kvalitetnom i ozbiljnom dnevnom novinom”, piše Eraković, i dodaje da “Republika” “neće biti ni tužilac, ni advokat, ni sudija bilo kome i bilo čemu”. Eraković uverava da “neće biti nejasnoća u ključnim elementima uredjivačke politike” lista, i da će se “Republika” zauzimati za “obnovu crnogorske nezavisnosti, za punu promociju demokratskih vrednosti savremenog sveta, te za nedvosmislenu afirmaciju privatnog biznisa i brzi dovršetak procesa privatizacije”.
List “Publika” izlazio je od kraja 2001. do 5. avgusta ove godine.

Print Friendly, PDF & Email